BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, April 24, 2011

Khidmat Bakti 2/11


Bismillahirrohmanirrohim...

Alhamdulillah, selesai sudah Program Khidmat Bakti Guru Pelatih 2011 IPG Kampus Bahasa Melayu. Program ini dianjurkan oleh Jawatankuasa Perwakilan Pelajar dengan kerjasama pihak pentadbiran sekolah, PIBG sekolah serta YB Adun Dusun Tua dan telah berlangsung selama sehari di Sekolah Kebangsaan Dusun Tua, Hulu Langat , Selangor Darul Ehsan.
SK Dusun Tua

Antara aktiviti yang dilaksanakan adalah seperti gotong-royong sekolah, motivasi untuk murid tahun 6, aktiviti kerohanian dan sukaneka. Disebabkan program ini berlangsung selama sehari, maka aktiviti yang dilaksanakan juga adalah terhad. Pelajar IPG KBM yang terlibat dalam program ini ialah seramai 40 orang dan mereka telah dibahagikan kepada beberapa kumpulan untuk setiap aktiviti yang telah dirancang. Saya telah terpilih untuk mengendalikan aktiviti motivasi. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar.
Sesi Pendaftaran

Seperti sekolah di kawasan bandar yang pernah dikunjungi, murid sekolah ni juga aktif. Ketua pengawasnya garang(perempuan)... ^^ Baguslah garang, supaya tidak ditindas oleh rakan yang lain. Masing-masing mempunyai bakat dalam berkomunikasi. Bila tiba masa presentation, masing-masing petah melontarkan idea dan pendapat. Tidak ketinggalan kepada yang bertanya. Seronok berjumpa mereka. Semoga kalian semua beroleh kejayaan dalam UPSR.
Jawatankuasa Program
 
Mohon maaf atas segala kelemahan dan kekurangan disepanjang berlangsungnya program ini.
Terima kasih kepada semua warga SK Dusun Tua kerana sudi menerima kedatangan kami ke sekolah anda.
Moga Allah berada dalam hati kita semua da merahmati serta memberkati hidup kita muslimin dan muslimat semua. Insya Allah..
Wassalam..

0 comments: